Ženske uspešno odpeljale osmi ženski turistični reli

Osmi ženski turistični reli je za nami. Triindvajset posadk je včeraj, točno ob 15. uri, druga za drugo v razmaku dveh minut startalo po poti letošnjega, že osmega relija.
Pot nas je vodila mimo vasi Gorje, Jesenica, Kojca in Bukovo vse do Bukovskega vrha in od tam po dobre štiri kilometre dolgi makadamski cesti v vas Police, kjer je bil letos postanek z družabnimi igrami, ki jih je pripravilo tamkajšnje turistično društvo. V Policah so ženske ustavile približno eno uro, medtem pa so morale opraviti še družabne igre, ki se prav tako štejejo v rezultat. Valiti so morale veliko balo sena in voziti druga drugo z “Gik-om”, prirejeno kočijo na dveh kolesih namenjeno vpregi. Nato so pot po istem vrstnem redu kot na startu nadaljevale “po dolini” iz Polic v Laharno in naprej do Reke in po glavni cesti nazaj do Cerkna, kjer je sledil še poligon.

Glede na to, da je bilo letošnje leto leto hokeja so se organizatorji spominli, da bi lahko “igrali” hokej. Ampak, da vse skupaj ne bi bilo preveč enostavno, so zadevo obrnili malo po svoje. Namesto hokejske palice je bila lopata, namesto paka pa teniška žogica, voznica in sovoznica pa sta morali izmenično voditi žogico med količki. Zmagovalna ekipa je bila tista, ki si je, kot vedno priborila najmanj točk in bila tako najbližje idealnim časom.
Med ekipami moramo posebej pohvaliti tudi ekipo “Strojanovih”, ki je po glasovanju tekmovalk dosegla tudi nagrado za najlepše opremljeno ekipo letošnjega relija.

Letošnji skupni zmagovalki relija pa sta, tako kot lani, postali Irena Šinkovec in Klavdija Rupnik s 396 točkami. Drugouvrščeni sta bili Močnik Valerija in Bernik Rozi, tretje uvrščeni pa Kofol-Kavčič Marija in Kovačič Julijana, ki sta prišli na tretje mesto z zadnje startne pozicije.