Zasebnost

Izdajatelj

Izdajatelj in urednik (v nadaljevanju Izdajatelj), spletnih strani Ženski Turistični Rally, zenskirally.si in njenih podstrani (v nadaljevanju spletne strani ŽTR)  je Društvo Prijateljev Cerknega (v nadaljevanju Društvo).

Podatki o obiskanosti strani.

Spletne strani ŽTR, za namene spremljanja obiskanosti strani uporabljajo kodo Google analytics, ki vsakemu obiskovalcu dodeli anonimno enolično kodo in jo shrani na računalnik obiskovalca v obliki piškotka. Ob vsakem obisku naše strani, se ta piškotek posodobi, hkrati s tem pa Google Analytics zabeleži še točen čas, naslov zahtevane strani, naslov predhodne strani (referal), vrsto in različico brskalinka uporabnika, vrsto, velikost in namen naprave, ki jo uporablja obiskovalec, ter IP številko naprave, s katero je tisti trenutek uporabnik povezan v internet. Te podatke spletne strani ŽTR uporabljajo izključno za namene statističnega prikaza obiskanosti strani. Za kakšen namen, te podatke uporablja Google, je stvar podjetja Google.

Kaj nam pomenijo ti podatki?

Da bi ugotovili, kolikšno je zanimanje obiskovalcev za določeno vsebino, redno analiziramo obiskanost posameznih strani na spletnih straneh ŽTR, To uporabljamo kot vodilo pri nadaljnjem razvoju vsebine strani. Pri tem ne spremljamo ravnanja posameznega uporabnika, temveč skupne številke celotne množice uporabnikov (primer: koliko uporabnikov je danes prebralo ta in ta članek; koliko uporabnikov se po tistem, ko so prebrali ta članek, odpravi prebrati naslednjega.)
Možnost vpogleda v gibanje posameznega uporabnika (ne osebe, ker te ne poznamo, temveč posamezne enolične kode) znotraj našega strežnika uporabljamo izjemoma v redkih situacijah, ko zaide uporabnik v težave – denimo pri problemu pošiljanja novic, pri težavah z dostopnostjo določene vsebine, pri sporočilih o domnevnih napakah itd. – ali ob zelo redkem sumu napada ali poskusa vdora.

Piškotki:

 • Spletne strani ŽTR uporabljajo piškotke za doseganje boljše uporabniške izkušnje pri pregledovanju spletnih strani.
 • Spletne strani ŽTR pošiljajo lastne piškotke za namen prijave na skrbniške strani, ki so začasne narave in so omejeni samo na skrbniški del strani.
 • Poleg lastnih piškotkov, spletne strani ŽTR pošiljajo še piškotke za namen merjenja statistike obiskanosti internetnih strani, Google Analytics ter piškotke storitve prevajanja internetnih strani Google Translate. Piškotki Google Analytics in piškotki Google Translate so lahko trajne narave zaradi doseganje enake uporabniške izkušnje ob ponovnem obisku strani.
  Spletne strani ŽTR ne uporabljajo ali pošiljajo drugih piškotkov.
 • V skladu z Zakonom o elekotronskih komunikacijah ZEKom-1, se lahko uporabnik spletnih strani ŽTR, ob obisku odloči, ali bo dovolil namestitev kode Google Analytics, ki vsebuje piškotke ali ne, mi pa bomo odločitev dosledno spoštovali.
 • Google Translate zapiše piškotek šele, ko izberete jezik, v katerem želite prikazati spletno stran, in je kot tak naveden v zakonu kot izjema, za katerega se ne potrebuje izrecnega dovoljenja, ker je uporabnik sam z uporabo storitve izbral, da želi, da se piškotek namesti.
 • Piškotki, ki vam jih pošlje in od vas prejemajo spletne strani ŽTR (anonimne enolične kode), ne prenašajo podatkov z vašega računalnika nobenemu drugemu strežniku razen nazaj pošiljatelju.
 • Piškotki, ki se uporabljajo za namen spremljanja obiskanosti naših spletnih strani, Google Analytics, lahko z vašega računalnika prenašajo statistične podatke na strežnike podjetja Google. Te podatke hrani Google. Oglejte si njihovo Politiko zasebnosti.
 • Piškotki ne vsebujejo vašega osebnega imena, naslova, številke kreditne kartice, ne omogočajo, da bi izvedeli vaše osebne podatke, če nam jih niste sporočili že sami, ne omogočajo, da bi izvedeli, kaj razen obiskovanja naše internetne strani sicer počnete na internetu ali izven njega.
 • Piškotki prav tako ne morejo okužiti vašega računalnika z virusom ali ga kako drugače poškodovati.

Osebni podatki:

Spletne strani ŽTR uporabljajo spletne obrazce, kjer se lahko spremljajo določeni osebni podatki.

Tretje osebe:

Društvo se obvezuje, da brez predhodnega pisnega dovoljenja lastnika podatkov, nobenega od posredovanih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, v nobeni obliki, iz katere bi bili razvidni osebni podatki posameznega uporabniko, ter da razen imena in priimka, kraja bivanja ter doseženih rezultatov, noben podatek ne bo posredovan v javnost

Izbris podatkov:

Lastnik podatkov lahko, v primeru, da naš strežnik na podlagi uporabniškega imena, naslova elektronske pošte ali na podlagi katerega koli drugega podatka, posredovanega pri uporabi naših storitev ali vpisanega v katerega izmed naših spletnih obrazcev, hrani osebne podatke, za katere ne želi, da se spremljajo, kadarkoli zahteva, da se ti podatki izbrišejo.
Izbris je opravljen, čim lastnik podatkov, ob predhodni najavi in z veljavnim osebnim dokumentom, dokaže, da je resnični lastnik podatkov, za katere je bil zahtevan izbris.

Izbris podatkov lahko pomeni, da uporabnik ne bo mogel več dobivati e-novic ali se prijaviti v spletne strani ŽTR.

Za različne namene, se lahko zbirajo naslednji osebni podatki:

Tekmovanja:

Prijave na tekmovanja:

 • Ime in priimek osebe
 • naslov in pošta stalnega prebivališča
 • registrska številka vozila
 • kontaktna telefonska številka
 • naslov elektronske pošte (e-mail)

Ti podatki so shranjeni v elektronski obliki pri Izdajatelju, Pri morebitni udeležbi tekmovanja, s strani elektronske prijave na tekmovanje, so podatki preverjeni in shranjeni v pisni obliki v obliki prijavnic in se prav tako hranijo v arhivu Društva.
Tekmovalec se s podpisom na prijavnici strinja, da so njegovi podatki točni in da se zbrani podatki lahko uporabljajo za namen obveščanja o novostih, storitvah in delovanju Društva ter za namene statistične obdelave. Prav tako s podpisom soglaša, da se ime, priimek, kraj bivanja tekmovalca in doseženi rezultati, lahko pojavijo v medijih javnega obveščanja ter na spletnih straneh ŽTR in Društva

E-novice:

Registriracija na pošiljanje elektronskih novic (e-novic)

 • Ime
 • naslov elektronske pošte (e-mail)

Ti podatki se shranjujejo v elektronski obliki na spletnih straneh ŽTR, ker bi bilo drugače nemogoče izvajati pošiljanje e-novic.
Shranjeni podatki se ne navezujejo na točno določeno fizično ali pravno osebo, temveč zgolj na ime in naslov elektronske pošte, ki je bilo vpisano. Izdajatelj ali kdorkoli, ki je kakorkoli povezan z Društvom, nima načina – tehnično to ni mogoče – da bi identificirala fizično osebo, ki v nekem trenutku dejansko obiskuje naše strani ali vpisuje podatke, razen kadar je ta ista oseba sodelovala na katerem izmed tekmovanj Društva, v ta namen oddala svoje podatke, se s podpisom strinjala z njihovo obdelavo in ni oddala zahtevka za izbris podatkov iz naših arhivov.

Kontaktni obrazec:

Kontakt z Izdajateljem ali urednikom spletnih strani ŽTR

 • Ime
 • naslov elektronske pošte (e-mail)

Ti podatki se na našem strežniku ne shranjujejo, temveč se posredujejo Izdajatelju na elektronski naslov, kjer se podatki lahko shranijo za namen kasnejšega kontakta oz. zadeve zaradi katere je bil kontakt vzpostavljen.
Shranjeni podatki se ne navezujejo na točno določeno fizično ali pravno osebo, temveč zgolj na ime in naslov elektronske pošte, ki je bilo vpisano. Izdajatelj ali kdorkoli, ki je kakorkoli povezan z Društvom, nima načina – tehnično to ni mogoče – da bi identificirala fizično osebo, ki v nekem trenutku dejansko obiskuje naše strani ali vpisuje podatke, razen kadar je ta ista oseba sodelovala na katerem izmed tekmovanj Društva, v ta namen oddala svoje podatke, se s podpisom strinjala z njihovo obdelavo in ni oddala zahtevka za izbris podatkov iz naših arhivov.

Vprašalnik

Pri vprašalniku se ne shranjuje ali spremlja nobenih osebnih podatkov.

Dodatna vprašanja?

Vprašanja o zasebnosti in varovanju podatkov lahko pošljete Izdajatelju, Spletna stran ŽTR vsebuje kodo Google analytics in kodo za prevajanje Google Translate. Uporabniki, ki se odločijo za uporabo kode, so zavezani k spoštovanju določenih členov Google Pogojev storitve (Google Terms of service) in/ali Google politike zasebnosti (Google Privacy Policy).