Smučarske tekme uspešno skozi cilj

Tudi letošnje, 2 smučarske tekme ob 8. marcu, dnevu žena in 10. marcu, prazniku 40. mučenikov, smo uspešno pripeljali skozi cilj. Letošnja udeležba je bila precej boljša kot lani, ko smo vse skupaj ponovno oživili, kajti letos je vsega skupaj v dveh kategorijah – moški in ženske – nastopalo kar 30 tekmovalcev.

Kot vedno, so bile tudi letošnje tekme prava paša za oči. Točno ob 12. uri so se tekmovalci in tekmovalke zbrali na startu, kjer smo jim organizatorji razložili potek tekme.
Ko je bil dan znak za start, so se tekmovalci s tremi pletenimi lesenimi obroči, poveznjenimi čez glavo, zapeljali na desno, kjer so morali obroče sneti in ji zavihteti na smučarske kole, šele potem so lahko nadaljevali s smučanjem. Po parih vratcih pa jih je čakalo novo presenečenje – potrebno je bilo olupiti mandarino, jo dati v usta in z njo odpeljati progo do konca. Hitrost na progi tako ni bila odločilnega pomena, temveč je zmaga tako pripadla tistemu, ki je bil dovolj spreten v igrah.

Pri tekmovanju so najprej moški kavalirsko dali prednost ženskam, teh je bilo letos kar 18, da so med vratci zapeljale prve, najhitrejša med njimi pa je bila Marinka Lapanja, drugo mesto je zasedla Vlasta Ferjančič, tretje pa Neža Časl.
Med moškimi, tekmovalcev je bilo letos 12, ki so se po beli strmini spustili za ženskami, pa si je prvo mesto prismučal Rado Časl, drugo mesto si je pripeljal Marijan Lainšček, tretje pa lanskoletni drugouvrščeni Bojan Tavčar.
V vsaki skupini so prvi trije uvrščeni dobili medaljo za dobro uvrstitev, da pa tisti, ki se jim gre bolj za nastop, kot za zmago, ne bi bili prikrajšani, pa smo letos uvedli še medaljo za zadnje mesto.

Organizatorji vas vabimo, da se nam pridružite tudi naslednje leto, da bo udeležba še boljša, igre pa še bolj zanimive.