Prihaja 6. turistični rally

Ženski turistični rally v Cerknem je postala zanimiva ter dobro obiskana turistična in družabna prireditev, ki jo že šesto leto, ob zaključku poletne turistične sezone na Cerkljanskem, organizirata Klub podjetnikov Cerkno in prijatelji druženja. Na rallyu redno sodeluje blizu sto tekmovalk. Ekipe prihajajo iz Cerkljanske, Idrijske, Tolminske in Gorenjske. 

Letošnji že 6. Ženski turistični rally, Cerkno 2005, bo potekal v soboto 3. septembra. Tega dne se bodo tekmovalke ob 14. uri zbrale na Trgu Prekomorskih brigad v Cerknem od koder bodo ob 15. uri štartale. Proga bo tekmovalke vodila po cestah na Cerkljanskem podeželju, po krožni trasi iz Cerknega do Zakojce in nazaj v Cerkno. Peljati bodo morale mimo kontrolnih točk, ki bodo postavljene na progi in se čimbolj približati idealnemu času vožnje v katerem se progo prevozi ob upoštevanju vseh cestno prometnih predpisov. Vsako časovno odstopanje od tega časa bo tekmovalkam prineslo kazenske točke. Zmagala bo ekipa, ki bo dosegla najmanjše število kazenskih točk. V končni rezultat rallya pa se bodo vštevale tudi točke, ki jih bodo tekmovalke dosegle v spretnostih na poligonu v Cerknem ter točke, ki si jih bodo prislužile v zanimivih družabnih igrah, ki bodo v organizaciji Turističnega društva potekale v Zakojci.

Posebno nagrado bo tudi letos prejela ekipa, ki bo najbolj izvirno oblečena in opremljena.

V skladu s pravili tekmovanja na rallyu lahko sodelujejo tekmovalne ekipe, katere sestavljata najmanj dve polnoletni tekmovalki. Tekmovalke na rallyu sodelujejo s svojim avtomobilom in na lastno odgovornost. Avtomobil mora biti registriran in tehnično brezhiben. Vozi se po pravilih, ki jih določa zakon o varnosti cestnega prometa.

Voznice se za sodelovanje na letošnjem rallyu lahko prijavijo do 2.9.2005 do 19. ure v trgovini Modiana v Cerknem. Ob prijavi vplačajo tudi štartnino, ki znaša 3.000,00 Sit na osebo.

Javno žrebanje štartnih številk bo potekalo 2.9.2004 ob 21.00 uri v Kava baru “Kerčmar”.

Po končanem tekmovanju in podelitvi nagrad najuspešnejšim, organizatorji tekmovalkam pripravljamo okrepčilo, temu pa bo sledilo prijetno druženje in zabava s plesom. Za zabavo bo skrbel ansambel Stock.

Prireditev bo odprta za vse obiskovalce, vstopnine ne bo.