Končan 11. ženski turistični rally

Tako, tudi 11. ženski rally smo uspešno dokončali. Letos je šla zmaga v roke voznice Helene Štucin in sovoznice Anite Štravs.
Tanja Zajc in Mira Bistrovič, ki sta zasedli drugo mesto in imeli tudi drugi čas poligona sta uspeh dosegli kljub temu, da je ena imela poškodovano koleno druga pa prst na nogi. Tretji uvrščeni sta bili Anita Prezelj in Milena Rejc.

Nasplošno gledano je bil ta rally zanimiv tudi zaradi velikih razlik v prvem delu proge, kjer so voznice vozile po strmi makadamski cesti, pa kljub temu so prve tri ekipe dosegle v povprečju zelo dobre rezultate. Prvo uvrščena ekipa je dosegla celo drugi najboljši čas vseh dosedanjih rallyjev. Naj povemo, da je letos progra potekala skozi Orehovško grapo do Orehka, nazaj v Cerkno, ter po stari cesti v Zakriž in skozi Gorje nazaj v Cerkno.

Nenazadnje smo tudi tokrat vse ekipe pripeljali cilj smo brez poškodb – vsaj tako smo mislili, dokler niso gasilci in gasilke iz PGD Novaki pripeljali ali bolje rečeno privlekli v cilj ekipo št. 99 v kateri je sedela tekmovalka s poškodbo noge in jo na licu mesta oskrbeli z mavčno oblogo. Seveda je šlo le za zelo dobro odigrano predstavo, za kar so gasilci prejeli tudi posebno nagrado.

Hvala lepa vsem tekmovalkam za udeležbo in čestitke vsem trem prvouvrščenim ekipam. Se vidimo na naslednjem, 12. ženskem turističnem rallyju, ki bo naslednje leto, zaradi vedno prezasedenega prvega septemberskega vikenda, verjetno potekal malo prej.