Družabne igre v Jaznah športno obarvane

Tudi letos je bilo na rallyju precej zanimivo. Tekmovalke so vozile po progi iz Cerkna, preko Otaleža do Zgornjih Jazen, kjer so fantje in punce iz Društva za ohranjanje podeželja Jazne organizirali družabne igre. Po ponovnem štartu jih je pot vodila preko Sovodnja do Nove Oselice, od tam čez Cerkljanski Vrh na Kladje in nazaj v Cerkno.

Tokratne igre v Jaznah so bile gasilsko-športno obarvane. Najprej so morale tekmovalke s curkom vode podreti plastenko s soda, nato je ena tekmovalka brcala žogo na gol, druga pa metala na koš. Vsaka od njih je morala mrežo zatresti petkrat, nato je lahko nadaljevala z zaključno igro. Ta pa je bila, da bi bila mera polna, pobiranje krompirja s tal v zaboj na zidu.

Po prihodu v cilj pa je bil tu še poligon. Ker je metla vsakdanji spremljevalec žensk pri hišnih opravilih, so morale, tokrat prav po čarovniško, zajahati in »vžgati« metlo in z njo med nogami čim hitreje odvijugati med stožci. Ker pa je med vožnjo potrebno biti pripasan z varnostnim pasom, so tokratne metle tudi imele varnostni pas, s katerim je bila metla privezana na tekmovalko.