O Prijateljih Cerknega

Prijatelji Cerknega, društvo za razvoj kraja

Naše društvo je naslednik Kluba podjetnikov Cerkno. Spremenili smo ime in tip društva, da bi tudi na ta način povedali, da si želimo pospešiti razvoj Cerkljanske občine na področju turizma, podjetništva in trajnostnih projektov ter prirejati dogodke za promocijo Cerknega. Namen društva je tudi sodelovanje in povezovanje z drugimi podobnimi združenji po Sloveniji in tujini, lokalnimi turističnimi organizacijami pri pripravi skupnih projektov in učinkovitejšem uveljavljanju interesov malega gospodarstva, turističnega razvoja in trajnostnih projektov na območju lokalne skupnosti.
Do preregistracije je prišlo na pobudo članov, ki so do sedaj prirejali Ženski turistični rally in z leti uvideli, da bi bilo potrebno nekaj narediti za Cerkljansko, s tem, da se dejavnosti še razširi in tako pripomore k njenemu razvoju.
Trenutno še nimamo veliko projektov, a počasi napredujemo. Vsako leto v začetku septembra prirejamo Ženski turistični rally v Cerknem, ki bo letos že petnajstič (drugič kot društvo), pozimi prirejamo Smučarske tekme, občasno pa organiziramo tudi Bolšji sejem v Cerknem, ki je tudi zadovoljivo obiskan.

Društvo je tudi prejemnik nagrade NAJ NVO 2013 po izboru javnosti.

Kontaktne informacije:

Organizacija: Društvo Prijatelji Cerknega, društvo za razvoj kraja, Platiševa 7, 5282 Cerkno

Predsednik: Andrej Ličar

Vodji prireditve: Silvo Jezeršek in Livija Rojc Štremfelj

Stiki z javnostmi, oglaševanje in sponzorstva: pr@zenskirally.si

Kontaktni e-mail naslov: info@zenskirally.si

Pripombe in predloge o spletni strani, skrbništvo spletnih strani: webmaster

Če želite sodelovati pri organizaciji ženskega turističnega rallyja ali smučarske tekme ob dnevu mučenikov oz. postati del našega društva, vas vabimo, da se nam oglasite pa elektronski pošti na info@zenskirally.si