Dan prijateljev Cerknega

Lep, pozno poletni, skoraj jesenski dan, na novo poimenovan, Dan prijateljev Cerknega, z glavno popoldansko prireditvijo Ženski turistični rally in dopoldanskim Bolšjim sejmom je za nami.
Navsezgodaj zjutraj so se najprej odprle stojnice Bolšjega sejma v Cerknem, kjer se je prodajalo raznorazno blago, ki so ga prodajalci želeli ponuditi drugim. Sejem bil je živ. Očitno se je sejem lepo prije, ker so bile stojnice polne, prišlo pa je tudi kar nekaj obiskovalcev, ki so želeli kupiti ponujeno.

Medtem so se nedaleč stran že pričenjale priprave na popoldanski rally, z urejanjem startno ciljne rampe, urejanjem trase, prizorišča in okolice, preverjanjem še zadnjih dejstev in nalog sodelujočih v pričakovanju vseh 22 tekmovalnih ekip s 47 tekmovalkami, kar nekaj članicami iz sosednjih kultrunih, turističnih in gasilskih društev, ki so se s svojimi bolj ali manj porisanimi jeklenimi konjički, namenile uspešno podati čez klance, hribe in doline, po lepih in malo manj lepih cestah, skozi slikovite vasi cerkljanske in gorenjske ter spopasti s spretnostnimi igrami in ovirami, ki jim jih bojo ponudili soorganizatorji. Letošnji rally je bil tako kar dobro zastopan. Vse tekmovalke so uspešno prebrodile vse zastavljene pasti in ovire ter se z nasmehom in zadovoljstvom, da je vse skupaj za njimi, podale do stojnice našega sponzorja Avona, kjer so dobile vse potrebne ženske nasvete in pripomočke za nego.

Zelo smo bili zadovoljni s tem, da so prišle k nam tekmovalke različnih starosti, od komaj polnoletnih do babic, od blizu in daleč, ki se veselijo ženskega druženja in dobre zabave. Odlično vzdušje čez celo popoldne se je zaključilo z rajanjem in plesom pozno v noč, na prijetno in kvalitetno preigravanje slovenske pop-rock glasbe, v izvedbi skupine Šundr Band iz Kranja. Vmes so večer popestrili domači Memory Lane z malo bolj trdo rock glasbo, za salve smeha pa sta poskrbela striptizer Miha in njegova mama v predstavi Eve Škofič Maurer in Davida Dolamiča, ki sta tudi zaključila letošnji festival ALA, ki ga prireja Agenija LARS iz Cerknega.

Pod dan lahko podpišemo, da je bil zelo uspešen, kljub žalostnemu dejstvu in veliki škodi za Cerkno, obiskovalce in turiste, da so bili letos edini obiskovalci večernega dela samo organizatorji in tekmovalke, če ne omenimo nekaj posameznikov, ki so še vztrajali z nami do jutranjih ur.