47. posadk na 10. rallyju

Na letošnji rally se je do danes do 18 ure prijavilo 47 tekmovalnih ekip! Sicer nismo podrli rekorda 4 rallyja z leta 2003, vendar je to drugi najštevilčnejši rally do sedaj, in upamo, da bo tako ostalo tudi v prihodnje.

Med drugim sodelujejo letos tudi tri radijske ekipe, ki bojo medijsko pokrivale prireditev s svojim javljanjem v živo v radijski program. Sodelujejo ekipa Radia Odmev (lanskoletni zmagovalki), ekipa radia Alpski val in letos celo ekipa Radia Slovenia International. Kot zanimivost povejmo še, da na rallyju sodelujejo kar tri zdravnice in še več medicinskih sester, tako da imamo s sabo skoraj polovico zdravstvenega doma.

Letos smo zaradi odmevnosti prireditve, ki je že 10 po vrsti, pridobili kar nekaj ekip izven cerkljanske; prihajajo iz Medvod, Škofje Loke, Kočevja, Tolmina, in celo ekipa iz Maribora.

Letos naj kot zanimivost omenimo tudi živo sliko s prireditvenega prostora v Cerknem na naši internetni strani. Planiran je bil tudi živi prenos slike z lokacije letošnjega postanka v Idrijskih Krnicah, vendar zaradi odmaknjenosti vasice nismo uspeli zagotoviti stabilne internetne povezave, tako da žal te slike letos ne bomo mogli predvajati v živo. Se bomo pa potrudili, da bo že na naslednjem rallyju drugače.

Seveda ne smemo pozabiti, da danes zvečer ob 21. poteka javno žrebanje številk, s katerega bomo prenašali tudi živo sliko.

Naj pa še enkrat na kratko ponovimo glavne točke 10. ženskega turističnega rallyja:

START:

  • start in cilj sta pred KAVA BAR »Pr Štefu«, Trg prekomorskih brigad v Cerknem
  • urnik:
  • od 14.00 do 14.30 zbor posadk
  • od 14.30 – 15.00 seznanitev posadk s potekom proge in prireditve
  • ob 15.00 start

REZULTAT:

  • seštevajo se točke, ki jih pridobi ekipa z vožnjo na čas (približati se je potrebno idealnemu času vožnje), čas družabne igre na postanku in čas poligona. Zmaga posadka, ki doseže najmanjše število kazenskih točk.

RAZGLASITEV REZULTATOV:

  • Razglasitev rezultatov bo eno uro po vožnji zadnje posadke po poligonu.
  • Razglasitev se bo odvijala na prireditvenem prostoru pred Kava barom »Pr Štefu«

ZAKLJUČEK:

  • med 20.00 in 02.00 uro

V saki udeleženki in sponzorjem pripada malica s pijačo. Po razglasitvi pa bo potekal zabavni program ob glasbi, letos z ansamblom Blisk iz Vojskega.